top of page

Floorzorgt

Verpleegkundige Floor brengt op FloorZorgt.nl álles over de zorg. Van interviews met collega’s tot boekentips, van grappige weetjes tot reviews van apps. En, niet onbelangrijk, je leest er elke maand een blog van mij!

Ouderengeneeskunde.nu

Platform voor zorgprofessionals die zich bezighouden met de ouderengeneeskunde. Het is gericht is op het enthousiasmeren en informeren van basisartsen en co-assistenten met als doel meer van hen geïnteresseerd te krijgen voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Regelmatig nieuws, blogs, vlogs en verwijzingen naar vacatures voor opleidingsplaatsen tot SO's. 

Zuster Esmee

Zuster Esmée is een bijzonder bezige bij. Naast haar werk als wijkverpleegkundige vlogt en schrijft ze er op los. Verhalen over ontmoetingen met verschillende patiënten thuis, dat de ene keer veel heftiger is dan de andere. Esmée heeft buiten deze leuke ontmoetingen en ervaringen ook nog aardig wat te vertellen over hoe het er in de thuiszorg aan toegaat. 

Dokter Do

Dokter Do is inmiddels arts, en heeft vooral over haar co-schappen veel geschreven. Do schrijft op pakkende wijze over verschillende ontmoetingen in verschillende vakgebieden, en is daarnaast erg actief op Insta & Facebook. Er is ook een blogbundel beschikbaar!

Margreet Mantel

Margreet Mantel is mantelzorger van haar man, die in 2012 de diagnose FTD (Fronto-Temperale Dementie) heeft gekregen na een lange zoektocht naar wat er precies mis was. Zij schrijft over haar ervaringen als mantelzorger en werkelijk alles wat erbij komt kijken, en geeft daarnaast veel informatie en links naar diverse instanties die voor mantelzorgers erg zinvol kunnen zijn. Bij FTD Lotgenoten is zij vrijwilliger en secretaris. En daarnaast verzorgd zij ook workshops en lezingen.

Vrijheid in de zorg

Vrijheid in de zorg is er speciaal voor de cliënt/medewerker/vrijwilliger of mantelzorger in de zorg. Ze stellen deze belangrijke groep centraal en geven ze een stem. Hierdoor hopen ze dat ze meer Vrijheid in de Zorg gaan ervaren! 

Met enige regelmaat komt een stukje Broeder Joost op Vrijheid in de zorg.

Mantelzorgelijk

Mantelzorgelijk is een site voor en door mantelzorgers. Het is dé plek om je ervaringen, gevoelens en zorgen te uiten. We zijn onder elkaar. De meesten van ons maken vergelijkbare dingen mee. Op Mantelzorgelijk vind je ook nuttige links en het antwoord op vragen, waar veel mensen tegenaan lopen. Welke veranderingen in de zorg raken mijn persoonlijke situatie? Waar kan ik terecht voor advies? Op Mantelzorgelijk ben je niet alleen.

Please reload

Broeder Joost
bottom of page